JokeJoke.nl

Schilderen en Tekenen op maat

Techniek en werkwijze

Schildertechniek nat in nat

Voor mijn portretten gebruik ik meestal olieverf voor het gezicht en vaak acrylverf voor de achtergrond. Op dit moment gebruik ik de milieu vriendelijke olieverf op waterbasis. Je kunt bij mij kiezen voor een schilderij in meerdere lagen, dat zorgt voor detaillering. Een ander mogelijkheid is schilderen in 1 laag, de witte ondergrond zorgt dan voor een bepaalde frisheid en sprankeling.

Werkwijze, portretschilderij van een foto

fotosessiemeisje 6 maand

Bij de portretten ga ik uit van een foto i.p.v. een levend model. Wat ik wel heel prettig vind is een aantal foto's te kunnen bekijken van het model. Ik leer het als het ware beter kennen en dat helpt mij bij het schilderen en tekenen.
Van een foto werken heeft ook als voordeel dat het model niet lang in een bepaalde pose, die ik voor ogen heb, hoeft te zitten of te staan. Moet je dit een aantal uur volhouden, dan vergaat het lachen je wel. We kiezen natuurlijk samen een mooie foto uit om na te schilderen of te tekenen en bepalen het formaat.

Portret ten voeten uit

Een portret ten voeten uit kan te dominant worden in de huiskamer. Het is natuurlijk altijd wat groter dan een portret met alleen kop en schouders, zeker in het geval van een groepsportret of drieluik. Dit kan opgelost worden door de pose aan te passen, niet staand maar zittend bijvoordbeeld, of een iets kleinere afbeelding dan levensgroot.